Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tragedija u Sarajevu

Poznati identiteti žene i trogodišnjeg djeteta, koji su izvučeni iz Miljacke

bentbasa gss
Foto: GSS

U 01.30 sati, izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi i, uz nju – tijelo djeteta. Ljekari su na licu mjesta konstatovali smrt obje osobe, saopćeno je iz MUP-a KS

Policijski službenici PU Stari Grad su, nastavljajući rad u cilju identifikacije tijela pronađenih dana 11.04.2024. godine na lokalitetu Bentbaša, a nakon prepoznavanja od strane članova porodice, utvrdili identitet preminulih osoba, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Riječ je o ženi, rođenoj 1990. godine u Fojnici, nastanjenoj u Sarajevu i njenom djetetu, rođenom 2021. godine.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, pod nadzorom tužioca KTKS, koji je naložio obavljanje obdukcije nad tijelima preminulih osoba.

Podsjećamo, noćas, nešto prije ponoći, PU Stari Grad Sarajevo zaprimila je prijavu da je u Miljackoj, područje Bentbaše, u koritu uočeno tijelo. Patrola koja je izašla na teren, potvrdila je navode iz prijave. Na teren su upućeni pripadnici policije, vatrogasci, hitna pomoć i GSS.

U 01.30 sati, izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi i, uz nju – tijelo djeteta. Ljekari su na licu mjesta konstatovali smrt obje osobe, saopćeno je iz MUP-a KS.

Prema informacijama koje su u ovom trenutku dostupne, na tijelima nema vidljivih povreda.