Teslić

Pozvao ga na obračun zbog djevojčice, pa ga nokautirao

vrsnjacko-nasilje

Obojica učenika, kako se saznaje, izučavaju zanate, s tim što nisu ista smjena, ali im ni to nije predstavljalo problem da dogovore obračun

Nakon dogovora telefonom, učenik drugog razreda teslićke Srednje škole “Nikola Tesla” je godinu mlađeg srednjoškolca udario šakom, a motiv su ljubavni jadi, odnosno to što su obojica zaljubljeni u istu djevojčicu, potvrdio je izvor Nezavisnih novina upućen u detalje ovog sukoba.

Obojica učenika, kako se saznaje, izučavaju zanate, s tim što nisu ista smjena, ali im ni to nije predstavljalo problem da dogovore obračun.

“Učenik drugog razreda je bio prva smjena, a učenik prvog razreda je u školu došao ranije. Ovaj stariji je u jednom momentu rekao majstoru da mora u toalet i on ga je pustio. Otišao je, nokautirao mlađeg učenika i potom se vratio na nastavu. Navodno mu je slomio vilicu, a da li je zaista riječ o tako ozbiljnoj povredi, ljekari tek treba da se izjasne”, pojašnjava naš izvor.

Nakon ovog incidenta, koji se dogodio prekjuče, radnici škole su zasukali rukave i provjeravaju sve činjenice, a na kraju će odlučivati o kaznama. Kako sevsaznaje, učenik koji je udario mlađeg kolegu će najvjerovatnije biti izbačen iz škole.

“U pitanju je žešći incident pa se u skladu s tim i postupa. Povrijeđeni učenik je odmah transportovan u lokalnu Hitnu službu, a odatle je prebačen na liječenje u Doboj”, otkriva izvor Nezavisnih novina.

Veljko Jotanović, školski direktor, tvrdi da su uradili sve što je potrebno po protokolu o vršnjačkom nasilju.

“Obavijestili smo školskog pedagoga i školskog psihologa da obave razgovore. Obaviještene su i razredne starješine, ali i policija, Centar za socijalni rad i Centar za mentalno zdravlje. Povrijeđeni učenik je na vrijeme zbrinut”, rekao je Jotanović.

Dodao je da čeka izvještaj policije i Tima za vršnjačko nasilje, kao i ljekara, a nakon toga će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

Iz Policijske uprave Doboj juče su saopštili da je Policijskoj stanici Teslić dan ranije iz lokalnog Doma zdravlja prijavljeno da je u tu zdravstvenu ustanovu došao učenik, koji je najvjerovatnije povrijeđen tokom tuče u školi.

“Nakon ukazane ljekarske pomoći lice je prevezeno u dobojsku bolnicu. Rad po navedenom je u toku”, rekli su iz policije te dodali da su o svemu obaviješteni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Doboj i Centar za socijalni rad u Tesliću.

Podsjetimo, ovo je treći slučaj vršnjačkog nasilja u Tesliću u proteklih nekoliko sedmica. Policija u Tesliću je i početkom ovog mjeseca dobila prijavu vršnjačkog nasilja, kada je maloljetni srednjoškolac u ovom gradu prijavio svog školskog vršnjaka da ga duži period fizički zlostavlja i uznemirava.

I to nije sve, jer su krajem prošlog mjeseca dvojica učenika osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” lakše povrijeđena u tuči u školskoj učionici.