Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poznati identiteti

Tužilaštvo BiH objavilo fotografije privođenja uhapšenih u akciji “Roleks”

Foto: Tužilaštvo BiH

Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljica iz SKY tima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, donijet će odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu

Više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina narkotika, lišeno je slobode u operativnoj akciji u predmetu kodnog naziva “Roleks”, koja realizirana je u suradnji i komunikaciji sa strukturama EUROPOL-a.

Postupajućoj tužiteljici predati su na dalje postupanje osumnjičeni koji su lišeni slobode, jedan osumnjičeni sinoć, a preostali u jutarnjim satima.

Foto: Tužilaštvo BiH

U okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizirana kriminalna skupina, u periodu od 2019. do 2021. godine, vršili krijumčarenje opojnih droga na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.

Aktivnosti u predmetu Tužilaštva BiH, realizirali su policijski djelatnici MUP-a RS, SIPA-e i drugih partnerskih policijskih agencija. Izvršeni su pretresi na više lokacija u gradovima u oba BH entiteta, a tužiteljstvu je predato ukupno pet osumnjičenih osoba.

Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljica iz SKY tima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, donijet će odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Foto: Tužilaštvo BiH

Podsjetimo, u akciji “Roleks” uhapšeni su Milan Rašević i Rajko Grubač iz Foče, Jovica Grujić i Predrag Petković iz Banje Luke, Žarko Joknić iz Foče, Milan Lazarević iz Pala, Danijel i Branko Dragaš iz Drvara, Dražen Salamadija iz Foče i Miodrag Ateljević iz Trebinja.