Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adrian Leon Barišić

Odbio je Hrvatsku zbog BiH, sad je pred novim transferom

adrian leon barisic
Foto: NSBIH

“Za mene nije bilo dileme. Ovdje sam proveo lijepe trenutke, upoznao dosta dobrih ljudi. Jednostavno, ja ovdje pripadam”, rekao je Barišić

Adrian Leon Barišić (22), bivši stoper Osijeka, prije dvije godine zamalo je završio u Dinamu. Umjesto toga, za tri miliona eura kupio ga je švicarski Basel, u kojem je ove sezone izborio status prvotimca. Prema pisanju Gazzette dello Sport, za njega je jako zainteresirano nekoliko italijanskih klubova.

Favorit je Empoli, koji se prošle sezone jedva spasio od ispadanja i na kraju imao samo bod više od Frosinonea. Sad pokušava napraviti sve da iduće sezone mirnije osigura opstanak, a jedan od prioriteta je dovođenje 1.92 metra visokog stopera koji je već igrao u Italiji, na posudbi u Frosinoneu. Očekuje se da bi Basel mogao prihvatiti ponudu od oko četiri miliona eura.

Odbio Hrvatsku zbog BiH

Barišić je rođen u Stuttgartu te ima i hrvatski pasoš, a time je imao i šansu za igranje u hrvatskoj reprezentaciji. Ipak, u junu prošle godine dobio je poziv od BiH za utakmice protiv Portugala i Luksemburga te ga je prihvatio.

“Nije mi ovo šok. Za ovo se pripremate cijeli život. Ako mi se ukaže prilika, a to je na selektoru jer shvaćam da sam ovdje prvi put, bit ću spreman za utakmicu”, poručio je tada Barišić i dodao da je u medijima čitao o svojoj “otmici” koju je izveo Hadžibegić pozvavši ga u reprezentaciju BiH.

“Mislim da ljudi koji su me pratili znaju da sam debitirao u ovom trening-centru za U-18, pa U-19 i U-21 reprezentacije BiH. Za mene nije bilo dileme. Ovdje sam proveo lijepe trenutke, upoznao dosta dobrih ljudi. Jednostavno, ja ovdje pripadam”, rekao je.

Zbog njega se posvađali Mamić i Antolić

Barišić je prije seniorskog nogometa bio i u Hajduku i u Dinamu. U ljeto 2022. godine Zdravko Mamić ga je htio vratiti u Dinamo. Navodno je već bio dogovorio odštetu s Osijekom i uvjete s igračem, ali je transfer u zadnji tren stopiran.

Kako je kasnije i sam bjegunac od hrvatskog pravosuđa priznao, to je bila jedna od tačaka na kojima je puklo povjerenje između njega i Krešimira Antolića, tada prvog operativca kluba i člana Uprave Dinama.

Osijek je za Barišića trebao dobiti oko dva miliona eura odštete, a stoper u Dinamu 200 hiljada eura godišnje. Krešimir Antolić nije htio staviti potpis na posao koji je sklopio Mamić, posebno s obzirom na zahtjevne finansijske uvjete, i bio je to jedan od prvih znakova da Mamić gubi vlast nad Dinamom.