Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Predložen pritvor osumnjičenim za proizvodnju skanka

laboratorija (1)

Osumnjičene osobe su od 2018. do 2019. godine, na više lokacija na području Banje Luke i Laktaša, napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj opojne droge skank

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Sanela Šeranića (1987.) iz Banja Luke, Danijela Trninića (1983.) iz Hrvatske Kostajnice, Nenada Dragišića (1989.) i Deana Đajića (1990.) iz Banja Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela novlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz te falsifikovanje isprave.

Osumnjičene osobe su od 2018. do 2019. godine, na više lokacija na području Banje Luke i Laktaša, napravili improvizovane laboratorije za vještački uzgoj opojne droge skank.

Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeto je oko 900 stabljika biljke, koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, zatim oružje, veće količine novca u različitim apoenima i valutama i drugi predmeti i sredstva koji su korišteni za izvršenje pomenutih krivičnih djela, saopćeno je iz Tužilaštva.

Osumnjičene osobe su lišene slobode u okviru zajedničke akcije naziva „Unikat“, Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.