Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sistem ponovo zakazao

Predložen pritvor za Bećirovića, dženaza Emiri Maslan biće obavljena u četvrtak

anel bećirović
Foto: Pixsell/Društvene mreže

Njena borba sa nasilnikom je tragično završila. Tijelo mlade majke je pronađeno u ponedjeljak u stanu u Ulicu Bosanska

Ukop Emire Maslan (31), koju je svirepo ubio Anel Bećirović (34) biće obavljena u četvrtak. Bećiroviću je danas predložen pritvor.

Posljednji ispraćaj nesrećne žene koja je ubijena u stanu u Sarajevu, u kojem je bila sa djetetom kada se desio zločin, biće obavljen na mezarju Kolijevke u 15 sati.

Njen bivši muž je ranije boravio u zatvoru zbog nasilja u porodici ali nesrećnu ženu nije spasilo ni to što ga je više puta prijavljivala, a zaštitu od njega je tražila u Sigurnoj kući u kojoj je ranije boravila.

Njena borba sa nasilnikom je tragično završila. Tijelo mlade majke je pronađeno u ponedjeljak u stanu u Ulicu Bosanska nakon što je policijskoj stanici Novi Grad prijaviljeno da se ona nije pojavila na poslu, zbog čega su kolege bili zabrinuti za njenu bezbjednost.

U stanu koji je bio zaključan, zatečeno je njeno tijelo, a osumnjičeni Bećirović je isti dan uhapšen. S njim je bilo i njihovo dijete.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni imao zabranu prilaska žrtvi.

Naime, Bećirović je ranije osuđivan za krivično djelo nasilje u porodici na dva mjeseca zatvora. Evidentiran je ukupno sedam puta, i to za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, ugrožavanje sigurnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, neovlaštenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nasilje u porodici.

Opštinski sud u Sarajevu mu je u decembru prošle godine izdao rješenje kojem se izriču zabrana približavanja nevjenčanoj supruzi na udaljenosti od 500 metara, u trajanju od 24 mjeseca, zabranu uhođenja i uznemiravanja u trajanju od 24 mjeseca, a takođe mu je bio izrečen obavezan psiho-socijalni tretman u trajanju od šest mjeseci.

Ovaj zločin je uznemirio javnost koja kao glavne krivce za smrt mlade majke vidi u kompletnom sistemu koji uprkos njenim brojnim prijavama nije zaštitio njen život.

Za Bećirovića je danas Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložio određivanje mjere pritvora o čemu će odlučiti Kantonalni sudu u Sarajevu.