Monstruozno ubistvo

Predložen pritvor za Muharema Subašića, 13 puta suprugu udario sjekirom

Foto FENA/Amer Kajmović
Ilustracija FOTO: FENA

On je osumnjičen da je oko ponoći 7. maja u porodičnoj kući, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa suprugom, oštrim i tupim dijelom sjekire Kadi Subašić nanio 13 različitih povreda

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Muharema Subašića (60) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo svoje šezdesetdvogodišnje supruge.

On je osumnjičen da je oko ponoći 7. maja u porodičnoj kući u tuzlanskom naselju Krojčica, u alkoholiziranom stanju, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa suprugom, oštrim i tupim dijelom sjekire Kadi Subašić nanio 13 različitih povreda u predjelu glave, vrata, grudnog koša, ramena, stomaka i ruku, te je od posljedica povreda na glavi oštećena preminula.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja. Uviđaj su obavili dežurni tužilac i istražitelji Sektora krimnalističke policije MUP-a TK. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krvičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

U toku su sve potrebne istražne radnje i vještačenja, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.