Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predložen pritvor za ubicu Rade Dojčinović

10-11.qxd

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je mjeru pritvora za Avdulaha Berbića, rođenog 1951. godine u Žepču, nastanjenog u Bosanskoj Kostajnici, zbog postojanja osnovane sumnje da je prije godinu dana počinio krivično djelo teško ubistvo Rade Dojčinović.

– Osumnjičeni je 19. septembra 2015. godine, u vremenskom periodu od 8.30 do 9.10 sati, u naselju Donja Bistrica, kod Banje Luke, u namjeri da otuđi novac, došao u dvorište kuće u kojem se u tom trenutku nalazila oštećena D.R., te pucanjem iz vatrenog oružja-pištolja, oštećenoj nanio tešku i po život opasnu tjelesnu povredu usljed čega je nastupila smrt – saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Berbić se potom vratio u pomoćnu prostoriju-ljetnu kuhinju, koja se nalazi pored kuće oštećene, te iz novčanika uzeo i prisvojio novac, a zatim se udaljio sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i iz vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Rade Dojčinović iz Banje Luke