Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predmet “Papirus”: Manojlović sporazumno priznao krivicu

sud i tuzilastvo bih

Savo Manojlović (1967), optužen u okviru predmeta kodnog naziva „Papirus“ zbog krađe identiteta i izrade lažnih dokumenata, sporazumno je priznao krivicu za krivična djela počinjena od 2013. do 2016. godine.

Optuženi je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima – krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

U skladu sa sporazumom, tužilac i optuženi su saglasni da Sud BiH izrekne optuženom kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, kao i da mu se u smislu člana 74. KZ-a BiH oduzmu predmeti upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela, među kojima su mobilni telefoni.

Visina predložene kazne je u skladu s ulogom optuženog u počinjenom krivičnom djelu.

Optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem sporazuma te istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem i obavezuje se da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.