Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Predvidjeli svoju smrt: Dva brata u Gradačcu umrla istog dana

14/04/2016

Dvojica braće iz mahale Sivac, Mustava zvani Bego (78) i njegov stariji brat Sejfudin zvani Amidža (84), umrli su 6.aprila, obojica u jednom danu u roku od dva sata.

Urađena im je zajednička osmrtnica, obavljena zajednička dženaza i ukopani jedan kraj drugoga na mezarju Meškino Brdo u Gradačcu. Predvidjeli su svoju smrt, piše Dnevni avaz.

Priču o nevjerovatnom događaju o kome se u ovom gradu i danas priča, kazala je Mustafina kćerka Larisa Avdić-Tirić.

Larisa Avdić-Tirić (Foto: Avaz)

Larisa Avdić-Tirić (Foto: Avaz)

– Otac je prebrodio jedan srčani udar, amidža Sejfo je bolovao od karcinoma i živio je sam. Sedmicu prije otac i amidža su se sastali, malo popričali i kazali „Mi ćemo za sedmicu na „Meškino Brdo“. Tako je i bilo. Meni 6.aprila javiše otac na Hitnoj u Gradačcu, malo kasnije dođe moj suprug i izrazi mi saučešće. Veli, umrije ti otac. Mi pozvali osobu iz pogrebnog da ocu organizujemo dženazu i kada smo to završili, javiše nam, umro amidža Sejfudin. Zatekli smo ga mrtvog. Obojica su umrli istog dana u vremenu od 12-14 sati. Čovjek iz pogrebnog društva ne može da povjeruje, da su braća umrla gotovo u istom satu, a nisu bili blizanci – ispričala je Larisa Avdić-Tirić, Mustafina kćerka.

Dodaje kako je njezin otac radio u fabrici namještaja, a amidža Sejfo je bio poznati gradačački ćevapdžija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.