Crna hronika

tužne vijesti

Preminula dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja

14/11/2021
Foto: Screenshot

- Naš draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet, da ti dragi Allah podari lijepi dženet. Amin - napisao je otac Muris

Džena Gadžun, dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja, preminula je na KCUS-u, potvrdio je njen otac na Facebook stranici.

– Naš draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet, da ti dragi Allah podari lijepi dženet. Amin – napisao je otac Muris.

Podsjetimo, dvoipogodišnja djevojčica je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu. Kako su ranije ispričali roditelji djevojčice, ona je rođena sa spuštenim kapkom i operisana je prije godinu. Ta rana nije zarastala i zbog infekcije je morala biti hitno operisana.

U dogovoru sa dr. Ninom Jovanović iz Kantonalne bolnice u Zenici, dijete je operisano u privatnoj klinici “Dr. Halimić” u kojoj doktorica također radi, odnosno u iznajmljenoj operacijskoj sali.

Doktorica je roditeljima, kako su ranije ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo uredu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr. Suad Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok “ne znaju”.

Dijete je, kako su kazali, prije operacije imalo uredno sve nalaze. Nakon operacije je hitno prevezeno u KCUS, gdje su je u životu održavali aparati. U vezi s ovim slučajem policiju je obavijestila Hitna pomoć, koja je i odvezla djevojčicu iz privatne ordinacije u KCUS.

Komentari

Autor: Faktor

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.