akcija „Ring“

Pretresi u Starom Gradu, pronađena droga, oružje, municija

sipa hapsenje – fena
FOTO: Ilustracija

Navedene aktivnosti provedene su po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su, u sklopu operativne akcije „Ring“, na području Sarajeva realizovali pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Slobode je lišeno jedno lice koje je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. “Avaz” iz izvora bliskih policiji saznaje da je na meti SIPA-e Amel Bogućanin i njegova ekipa iz Starog Grada.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina opojne droge kanabis, tri litra kiseline koja se koristi za proizvodnju opojne droge speed, jedan pištolj kalibra 6,35 mm, određena količina municije kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije.