Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oduzete cigarete

Preuredio kombi za šverc, u njemu pronašli robu vrijednu više od 40.000 KM (FOTO)

61caa0e41acdcdf1cb19847bff05f5c8

Ukupno 8.210 kutija cigareta, tržišne vrijednosti 41.050 KM, bilo je sakriveno u potpuno preuređenom kombiju koji je služio za šverc akcizne rob

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na putu Sarajevo – Konjic, u mjestu Raštelica, pronašli su, a potom i oduzeli veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO-a.

Ukupno 8.210 kutija cigareta, tržišne vrijednosti 41.050 KM, bilo je sakriveno u potpuno preuređenom kombiju koji je služio za šverc akcizne robe.

Prilikom detaljne kontrole otkriveno je da je unutrašnjost kombija potpuno preuređena na način da je stvoren prostor koji je služio za šverc cigareta. Otkriveno je 8.210 kutija cigareta koje su bile namijenjene crnom tržitu u BiH, jer nisu bile obilježene akciznim makicama UIO-a.

Ova akcija sprovedena je u skladu s instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i Suda BiH, s ciljem spječavanja nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina, saopćio je UIO BiH.

UIO će protiv muškarca iz Trebinja kod kojeg je pronađena ova akcizna roba podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”.