Crna hronika

Prijedor

Prevarantu “posuđivali” novac misleći da će im vratiti

17/12/2020

On se predstavlja kao sin od komšije ili porodični poznanik i traži u zajam novac, najčešće do iznosa 100 KM

Policijska uprava Prijedor u proteklom periodu zaprimila je više prijava građana da su bili meta nepoznatog prevaranta kojem su dali određeni iznos novca, misleći da isti posuđuju i da će im biti vraćen.

“Naime, nepoznato muško lice, dolazeći uglavnom kod građana starije životne dobi, predstavljajući se kao sin od komšije ili porodični poznanik, traži u zajam novac, najčešće do iznosa 100 KM, pod različitim izgovorima i sa obećanjem da će isti vratiti sutradan. Građani lakovjerno pristaju i daju novac, kasnije shvatajući da su prevareni”, pojašnjeno je u saopštenju Policijske uprave Prijedor.

Policijski službenici PU Prijedor postupaju po zaprimljenim prijavama, te preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta izvršioca, te dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnih djela prevara.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim licima, a u slučaju da budu mete ovakvih prevarnih radnji da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili isto prijave pozivom na besplatni broj 122.

Komentari

Autor: Nezavisne novine

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.