Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijedorčanka ubila dijete pri porođaju

policija prijedor

U Prijedoru je uhapšena tridesetdevetogodišnjakinja zbog sumnje da je izvršila krivično djelo „ubistvo djeteta pri porođaju“.

Operativnom dežurstvu CJB Prijedor, 15.decembra, u 19.25 sati , od dežurnog osoblja Opšte bolnice Prijedor, prijavljeno je da se u prostorijama bolnice nalazi pacijentkinja D.R. (1976.) za koju dežurni ljekar izražava sumnju da se porodila van zdravstvenih ustanova.

Nakon zaprimljene prijave, pripadnici policije su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti u Opštoj bolnici Prijedor i na adresi stanovanja pacijentkinje, te utvrdili da postoji osnov da je osumnjičena počinila krivično djelo „ubistvo djeteta pri porođaju“.

Pregledom užeg i šireg mjesta izvršenja krivičnog djela, policijski službenici su pronašli pvc kesu u kojoj se nalazilo beživotno tijelo novorođene bebe, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

U Zavodu za sudsku medicinu Banja Luka izvršena je obdukcija mrtvog tijela novorođenčeta, te je tom prilikom utvrđeno, da je smrt novorođenčeta nastupila kao posljedica nanesenih povreda u predijelu glave.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ubistvo djeteta pri porođaju“ protiv D.R. (1976).

Osumnjičena se trenutno nalazi na liječenju u Opštoj bolnici Prijedor, nakon čega će se prema istoj postupati po uputstvima dežurnog tužioca nadležnog tužilaštva.