Crna hronika

Potvrđena optužnica

Prijetio sutkinji ubistvom, pa tvrdio da se samo udvarao

20/06/2019

Pojasnio je da pri hapšenju u njegovom vozilu pronađena bejzbol palica, a u džepu čakija

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Siniše Straživuka kojom se tereti za prijetnje ubistvom sutkinji Snježani Kudrić, koja je bila predsjednica Vijeća u procesu koji se protiv Straživuka vodi u okviru predmeta “Trezor”, javlja BIRN.

Optužnicom, Straživuk se tereti za napad na sudiju ili javnog tužioca.

“Optuženom se stavlja na teret da je 3. novembra prošle godine preko ‘Vibera’ ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sudiji Okružnog suda u Banjaluci. To je učinio tako što je od 14.54 do 22.18 sati sa svog mobilnog telefona slao poruke na njen mobilni telefon, koje je ona shvatila kao ozbiljne prijetnje”, saopštilo je Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske.

Na ročištu za pritvor tužilac Slobodan Ćelić je ranije rekao da poruke, kao i drugi dokazi ukazuju da je Straživuk počinio djelo za koje je osumnjičen.

Pojasnio je da pri hapšenju u njegovom vozilu pronađena bejzbol palica, a u džepu čakija.

“Pronađeno je više mobilnih telefona, ali nisu pronađeni predmeti kojima je prijetio ubistvom sudiji”, rekao je Ćelić.

Straživuk je tvrdio da se udvarao sudiji i da je sve bila šala, a ne prijetnja.

“Sve je shvaćeno drugačije i nije bilo nikakve prijetnje. Čak me je u jednoj poruci pitala: ‘Je li ovo udvaranje ili prijetnja?’. Rekao sam udvaranje“, kazao je Straživuk, dodajući da je poruke slao sa svog telefona i da nije imao saučesnika.

U predmetu “Trezor”, u kojem je Kudrićeva bila predsjednica vijeća, Straživuk je optužen da je kao član zločinačkog udruženja učestvovao u pljačkama, u kojima je ukradeno skoro milion maraka.

Komentari

Autor: BIRN

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.