Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prilikom gašenja požara u Šejkovači povrijeđen vatrogasac

pozar
Foto: Ilustracija

Jedan vatrogasac zadobio je lakše povrede, opekline po vratu i rukama, prilikom gašenja požara na objektu firme ”Vrhpolje promet” i poljoprivrednoj apoteci ”E-E-Š” u mjestu Šejkovača u Općini Sanski Most.

Na gašenju požara učestvovalo je 16 vatrogasaca. Pričinjena je veća materijalna šteta, a uviđajne radnje su u toku, navodi se u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Vatrogasna jedinica Velike Kladuše u protekla 24 sata imala je dvije intervencije. U mjestu Stabandža gorjelo je nisko rastinje, a u mjestu Vidovska šuma.

Vatrogasna jedinica Tuzle imala je četiri intervencije. Gorjelo je nisko rastinje u naseljima Križani i Lipnica, te stambeni objekti u ulicama Rudarska i “Alije Izetbegovića”.

Vatrogasna jedinica Gračanice imala je intervenciju na gašenju šumskog požara, oko tri hektara, u naselju Vranovići, dok su vatrogasci u Gradačcu gasili požar na stambenom objektu u naselju Biberovo Polje.

Na području općine Sapna došlo je do šumskog požara u naselju Skakavica, oko 15 hektara, koji je zahvatio minsko polje. Požar van minskog polja je lokalizovan dok je na miniranom području još aktivan. Na požarištu dežuraju pripadnici šumarije Sapna.

Zenički vatrogasci u ponedjeljak su u krugu firme ”Arcelor Mittal” – pogon Aglomeracija, ugasili požar industrijske masti. Vatrogasci Općine Kakanj u mjestu Tičići ugasili su šumski požar, dok su u općini Maglaj vatrogasci imali intervenciju u naselju Donja Bočinja. Požar je izbio na krovu i potkrovlju kuće.

Vatrogasci općine Goražde ugasili su u ponedjeljak požar na lokalitetu Podkozara u mjesnoj zajednici Zupčići. Došlo je do požara na suhoj travi i niskom rastinju koji se proširio i na šumu.

Vatrogasna jedinica Kiseljak imala je dvije intervencije, na lokalitetu Gunjače-Kazagići gdje je gorjela šuma, nisko raslinje i korov, i na lokalitetu Završje gdje je požar zahvatio šumu i nisko raslinje.

Vatrogasna jedinica Novi Travnik imala je tri intervencije: na lokalitetu Petaci gorjela je šuma, a na lokalitetima Bare i Nević Polje nisko raslinje.

Vatrogasna jedinica Jajce imala je intervenciju u rejonu Žaovine gdje je gorjela trava i nisko rastinje. Zbog nepristupačnosti terena nije bilo moguće ugasiti požar.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo u protekla 24 sata imala je osam manjih intervencija.