Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grude

Pripadnici GPBiH zaplijenili cigarete i duhan u vrijednosti 20 hiljada KM

oduzete cigarete
Foto: GPBIH/ Ilustracija

Protiv osumnjičenog M. M. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “nedozvoljen promet akciznih proizvoda” i “nedozvoljeno skladištenje robe”

Pripadnici jedinice Granične policije (GP) BiH Gorica u srijedu su zaplijenili 5.520 kutija cigareta bez akciznih markica i s akciznim markicama s područja Kosova, vrijednosti više od 20 hiljada KM.

Cigarete su otkrivene prilikom pregleda tovarnog prostora teretnog motornog vozila mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području općine Grude. Vozilom je upravljao M. M. (1988.), državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

U tovarnom prostoru vozila otkriveno 4.500 kutija cigareta, dok je pretresom stambenih objekata otkriveno 1.020 kutija cigareta, određena količina rezanog duhana, novac i drugi dokazni materijali potvrdili su, navodi se u saopćenju GP BiH.

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima izvršeni pretres osobe, vozila i stambenih objekata koje koristi osumnjičeni.

Protiv osumnjičenog M. M. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “nedozvoljen promet akciznih proizvoda” i “nedozvoljeno skladištenje robe”.

Cigarete, duhan, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Tržišna vrijednost zaplijenjene robe procjenjuje se više od 20.000 KM.