Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripadnici MUP-a KS u protekla 24 sata uručili 473 prekršajna naloga

saobracajna-policija-sarajevo-kontrola

U posljednja 24 sata službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo uručili su 473 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 37 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno pet vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, tri osobe prije sticanja prava na upravljanje vozilom, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana vozila.

POSJEDOVANJE OPOJNIH DROGA

Policijski službenici Druge policijske uprave lišili su slobode M. A., rođen 1992. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje daje počinio krivično djelo “posjedovanje i omugućavanje uživanja opojnih droga”.

O tome je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uhapšena osoba jučer je nakon kriminalističke obrade otpuštena iz prostorija Druge PU.

U TRAMVAJU OTUĐEN MOBITEL

Policajcima Druge policijske uprave S. K. iz Sarajeva jučer je prijavila da je joj je 27. februara u tramvaju koji se kretao na relaciji Otoka- Čengić Vila nepoznata osoba uz prijetnju oružjem otuđila mobitel marke “samsung”.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela “razbojništvo”, te identifikaciji i pronalasku nepoznatog izvršioca.

UGROŽAVANJE SIGURNOSTI

Policijski službenici Prve policijske uprave jučer su lišili slobode V. M., rođen 1990. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje daje počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti” na štetu S.D. iz Sarajeva.

O ovome je obavješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uahpšena osoba je predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a KS.