Crna hronika

akcija "Best"

Pripadnici SIPA-e i MUP RS-a od jutros pretresaju šest lokacija u Zvorniku

04/11/2020

Akcija se izvodi zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine "Organizovani kriminal", u vezi sa krivičnim djelom iz člana 189. "Krijumčarenje ljudi" istog zakona

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS, jutros su u okviru međunarodne operativne akcije “Best”, započeli pretrese osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na ukupno šest lokacija u Zvorniku.

Akcija se izvodi zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Organizovani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 189. “Krijumčarenje ljudi” istog zakona.

– Operativna akcija “Best” predstavlja nastavak koordiniranih aktivnosti koje su provodene u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanju organizovane kriminalne grupe koja je u periodu od maja do oktobra 2020. godine vršila krijumčarenje migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine – saopćio je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.