Pripremao ga za koridu: Ogromni bik vlasniku rogovima probio grudni koš

korida

Branko Petković (48), iz sela Podbrdo kod Mrkonjić Grada, teško je povrijeđen kada ga je prošle sedmice ubo njegov bik, kojeg je spremao za borbu na koridi, javlja portal Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijama, Petković je zadobio teške povrede i poslije ukazane pomoći u bolnici u Mrkonjić Gradu prevezen je u banjalučki UKC.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je cijeli slučaj prijavljen Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, ali da tu naravno nema elemanat krivčnog djela.

Jedan od Petkovićevih komšija ispričao je da je čuo za incident i kaže da je Petkovć imao dosta sreće, jer je mogao mnogo gore proći.

– Čuo sam da je riječ o velikom biku kojeg je Branko hranio i pripremao za koridu koja treba ovih dana da se održi u Mrkonjić Gradu. Navodno, kada ga je šetao u dvorištu bik ga je probo rogovima u grudni koš – kaže naš sagovornik.

On ističe da ne zna kako se Branko spasio, ali da je čuo da je teško povrijeđen i da se nalazi na liječenju u bolnici.

– Samo se nadam da će se Branko oporaviti i da neće imati posljedice – istakao je ovaj komšija.

Drugi komšija je ispričao da Branko nije imao druge bikove, već samo tog jednog kojeg je pripremao za borbu.

– Branko kao i svi na selu ima stoku i bavi se poljoprivredom, ali nije držao velike bikove. Taj bik koji ga je ubo, mislim da nije samo njegov. Čuo sam da su on i jedan čovjek zajedno držali tog bika, kojeg su planirali voditi po koridama – pojasnio je ovaj komšija.

Prema njegovim riječima, on je čuo da je Branko i ranije imao bikove za borbu, ali da nikada se nije desila ovakva nesreća.

– Kada se radi sa tim velikim bikovima koji idu na borbe, čovjek mora biti veoma oprezan. Oni za samo sekundu mogu ubiti čovjeka, jer su mnogo snažni – ističe naš sagovornik.

Kako se saznaje, Petković je bika držao zajedno sa Draganom Radićem, koji je poznat po organizovanju borbi sa bikovima.

Radić je kratko za Srpskainfo potvrdio da se desila nesreća, ali nije želio komentarisati taj incident i prekinuo je vezu.

U banjalučkom UKC-u rekli su, navodeći inicijale, da je Branko Petković dovezen sanitetskim vozilom Doma zdravlja Mrkonijć Grad i da je primljeljen u hiruršku ambulantu, a zatim je hospitalizovan u službi za torakalnu hirurgiju.

– Pacijent je zadobio povrede grudnog koša, te je odmah po prijemu hirurški zbrinut. Njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno, te ostaje na daljem liječenju i praćenju u službi za torokalnu hirurgiju – pojasnili su u UKC Republike Srpske.