Brčko

Produžen pritvor Aladinu Biseru zbog otmice i ubistva

tuzilstvo brcko distrikta

umnja se da je Mihmića, protivno njegovoj volji, odvezao iz Brčkog u selo Jagodnjak, gdje ga je zatim odveo u šumu i udarcima tvrdim predmetom u predjelu glave i tijela ubio iz koristoljublja

Na prijedlog Tužiteljstva Brčko distrikta, Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Aladinu Biseru (37), osumnjičenom za otmicu i ubistvo Fethije Mihmića počinjeno 31. maja u mjestu Jagodnjak kod Brčkog.

Pritvor Biseru produžen je uslijed bojazni da će utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak te da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti važne dokaze ili tragove. Usto, produženje pritvora za dva mjeseca opravdano je kaznenim djelom za koje se sumnjiči, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv Aladina Bisera zbog sumnje da je 31. maja u Brčkom u jutarnjim satima oteo, a zatim u naseljenom mjestu Jagodnjak lišio života sugrađanina Fethiju Mihmića. Sumnja se da je Mihmića, protivno njegovoj volji, odvezao iz Brčkog u selo Jagodnjak, gdje ga je zatim odveo u šumu i udarcima tvrdim predmetom u predjelu glave i tijela ubio iz koristoljublja.