Vijeće Okružnog suda Banjaluka

Produžen pritvor Emiliju Baldi do 23. jula

baldo (1)
Emilio Baldo

Republički javni tužilac produženje pritvora zatražio je zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao omesti krivični postupak uticajem na svjedoke i saizvršioce krivičnog djela

Vijeće Okružnog suda Banjaluka produžilo je do 23. jula pritvor Emiliju Baldi, osumnjičenom za učešće u ubistvu banjalučkog privrednika Slaviše Krunića /48/ i radnika njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, te ranjavanja vozača Gorana Ilića.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je Srni da je za dva mjeseca produžen pritvor Baldi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo.

Tojagićeva je navela da je Vijeće ovu odluku donijelo na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva, odnosno Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

“Republički javni tužilac produženje pritvora zatražio je zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao omesti krivični postupak uticajem na svjedoke i saizvršioce krivičnog djela, zbog težine krivičnog djela, načina izvršenja i posljedica krivičnog djela, te svih drugih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda”, dodala je Tojagićeva.

Emilio Baldo uhapšen je zbog ubistva Krunića i Pavlovića, te ranjavanja Ilića, a jednomjesečni pritvor mu je određen 25. aprila.

Tokom zločina, koji se dogodio 22. aprila u Glamočanima kod Laktaša, ubijen je i jedan od napadača – Željko Kovačević, dok je od tada u bjekstvu Benedi Đukanović, za kojim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu.

Dok se traga za Đukanovićem, osim Balde, u pritvoru je i nedavno uhapšeni bokser Rodoljub Gajić, radnik firme “Sektor sekjuriti”, koji se dovodi u vezu sa ubistvom svog poslodavca.