Crna hronika

Sud Brčkog

Produžen pritvor optuženima za ubistvo Zejćirovića

06/11/2020
Ejdin Zejćirović

Nakon nepunih šest mjeseci istrage Tužiteljstvo je prikupilo blizu tri stotine dokaza za optužnicu, kojom im je stavilo na teret kazneno djelo otmice, počinjeno u sastavu grupe, te kazneno djelo ubistvo na svirep način

Po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Suanu Haliloviću, Samidu Šabanoviću, Nihadu Hukiću i Suvadu Djedoviću, optuženima za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz novembra prošle godine.

Njima je trajanje pritvora produženo do 18. januara naredne godine, imajući u vidu kazneno djela za koja se terete, a koja su posebno teška s obzirom na način izvršenja i posljedice.

Ocijenjeno je također i da bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Dokazana opasnost od bjekstva dodatni je razlog za produženje pritvora drugooptuženom Šabanoviću, koji je neposredno po izvršenju kaznenog djela bio nedostupan organima gonjenja, priopćeno je iz Tužiteljstava Brčko distrikta BiH.

Iz Tužiteljstva podsjećaju, 8. maja ove godine Tužiteljstvo Distrikta podiglo je optužnicu protiv Halilovića, Šabanovića, Hukića i Djedovića, optuživši ih da su 17. novembra prošle godine, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, oteli i potom do smrti pretukli i mučili Edina Zejćirovića.

Nakon nepunih šest mjeseci istrage Tužiteljstvo je prikupilo blizu tri stotine dokaza za optužnicu, kojom im je stavilo na teret kazneno djelo otmice, počinjeno u sastavu grupe, te kazneno djelo ubistvo na svirep način, navodi se u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.