Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Profesor likovnog poslao prijeteće pismo direktoru RiTE Gacko

gacko rite

Muškarac inicijala V.P. (1949.) iz Trebinja osumnjičen je da je poslao prijeteće pismo direktoru Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko Bošku Kozomari.

Kako se saznaje, radi se o Vukašinu Papoviću profesoru likovnog iz Trebinja.

Prijetnje da će biti likvidiran, ako ne napusti funkciju u RiTE Gacko, Kozomara je prijavio Policijskoj upravi Trebinje 6. februara.

Tokom pretresa stana osumnjičenog za ovo krivično djelo ugrožavanja sigurnosti pronađeno je više predmeta koju mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

– Postoji sumnja da je V.P. pisao i slao prijeteća pisma i drugim osobama, iz političkog i javnog života u RS – potvrdio je na vanrednoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

U julu 2017. godine prijeteće pismo V.P. je poslao potpredsjedniku entitetskog parlamenta Nenadu Stevandiću, zatim krajem augusta poslaniku SNSD-a u Narodnoj skupštini Radovanu Viškoviću, a u septembru šefu Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staši Košarcu.

Policija sumnja da se V.P. bavio i falsifikovanjem, diploma, vozačkih dozvola… Tokom pretresa policija je oduzela četiri laptopa, dva štampača, jedan crveni pečat sa natpisom M, pet plavih pečata “Junajted ofis” sa natpisima “Slavija”, “Garni”, “Bijeljina”,”Novi Sad”, dva USB-a, tri papirića s pečatima Srednje tehničke škole, Gimnazije “Jovan Dučić” i “Elektroprivrede RS-a”, razne račune, dokumentaciju…

Osumnjičeni se trenutno brani ćutanjem.