Pronađen “audi” koji su koristili razbojnici tokom pljačke 600.000 KM

gradiska

Policija u Bosanskoj Gradišci pronašla je danas, u mjestu Podgradci, zaseok Baraji kod Bosanske Gradiške, putničko vozilo marke “audi A6” zelene boje, za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja razbojništva nad vozilom zaštitarske agencije “Sector Security” 22. septembra ove godine, na dijelu autoputa Banja Luka-Bosanska Gradiška.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka je saopćeno da su pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a RS, Centra javne bezbjednosti Banja Luka i Centra javne bezbjednosti Prijedor, uz angažovanje Jedinice za podršku Banja Luka, Jedinice za podršku Mrkonjić Grad i Jedinice za podršku Prijedor, blokirali sve putne pravce u širem reonu na obroncima planine Kozara, naselja Potkozarje, Šimići, Mičije, Turjak, Podgradci, Jurkovica i Mišin Hana.

– Policijski službenici intenzivno vrše pregled i pretres terena uz podršku Helikopterskog servisa Republike Srpske s ciljem pronalaska osoba koje se sumnjiče da su izvršile ovo krivično djelo razbojništvo – navodi se u saopćenju.

Također, pozivaju se mještani, ukoliko primjete nepoznate osobe sumnjivog ponašanja, da pozovu besplatan broj telefona “122” te pružanjem korisnih informacija pomognu da se izvršioci što prije lociraju, liše slobode i predaju nadležnim organima.

Mediji u RS, pozivajući se na nezvanične informacije, navode da su razbojnici iz blindiranog vozila zaštitarske agencije “Sector Security” oteli oko 600.000 maraka, ali da to nije bio sav novac koji je prevožen iz Unikredit banke Banje Luka.

Navodno su u razbojništvu učestvovala četvorica izvršilaca, za kojima se još uvijek traga.

Prilikom pucnjave, ranjen je zaštitar Đurađ Bajić i nije životno ugrožen.