Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađena tijela stradalih mladića Nihada Kline i Mehmeda Karadže

vrbas auto

Pronađena su tijela Nihada Kline i Mehmeda Karadže, mladića stradalih u saobraćajnoj nesreći koja se prije osam dana dogodila u blizini tunela Tuk kod Jajca, kada su automobilom renault Clio sletjeli u Vrbas.

Ovu informaciju potvrdili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

“Pronađena su tijela dvojice mladića koji su nestali na magistralnom putu u blizini tunela u naselju Barevo, kod Hidroelektrane “Jajce dva”, kada su automobilom sletjeli u rijeku Vrbas”, potvrdila je Srni portparol Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač.

Kovačeva je rekla da je u automobilu, koji je izvučen na obalu 21. maja, kada se dogodila nesreća, pronađeno tijelo jedne osobe, te da se do danas tragalo za još dva lica.

“Proteklih dana potraga je bila otežana zbog kiše i jakih struja, te velike količine mulja koje je smanjilo vidljivost u vodi. Danas je vidljivost poboljšana, pa su ronioci, nakon duže i temeljnije potrage, pronašli tijela mladića”, navela je Kovačeva.

Tijela su pronađena u blizini mjesta gdje je pronađen automobil nakon nesreće.

Podsjećamo, saobraćajna nesreća dogodila se 21. maja oko 13 sati, kada je Renault Clio u kojem su bili stradali, pretičući drugo vozilo, sletio u Vrbas.

U automobilu koji je sletio u rijeku Vrbas bili su Abdurahman Ljevaković, Mehmed Karadža i Nihad Klino.

Nakon što je vozilo izvučeno iz rijeke, na mjestu suvozača pronađeno je tijelo Ljevakovića, koji je bio vezan sigurnosnim pojasom, dok se za tijelima Karadže i Kline sve do danas tragalo.

Sedam dana od tragedije u kojoj su tri mladića izgubila život u Vrbasu