saobraćajna nesreća

Pronađen vozač automobila koji je udario pješaka na Ilidži

policija-ulice-sarajevo-3

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te će protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje

Pješaka, koji je povrijeđen u saobraćaj nezgodi 12. novembra na području općine Ilidža, udarilo je priključno vozilo marke TP, tip vozila R90, reg. oznaka K61-T-304, koje je bilo pridodato putničkom motornom vozilu marke “VW Sharan”, reg. oznaka K70-J-199, kojim je upravlja G.V., rođen 1985. godine u Derventi, nastanjen na području općine Pale.

Postupajući po zahtjevu Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, od policijskih službenika PS za bezbjednost saobraćaja Pale, obaviješteno je Odjeljenje za saobraćajne istrage da su navedenog dana u 17.00 sati, pronašli i uhapsili vozača G.V. On je nakon nesreće pobjegao s lica mjesta.

Isti je preuzet iz službenih prostorija navedene policijske stanice, a potom je izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi a u vezi s ugrožavanje javnog prometa.

O tome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te će protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje, saopćeno je iz MUP-a KS.