Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud BiH

Uhapšenim u akciji VAR određene mjere zabrane

BAJRAKTAREVIC (1)

Vladimir Dominković, Anto Bilješko, Fuad Zahirović, Ilija Živković i Kenan Bajraktarević, osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal

Sud Bosne i Hercegovine donio je Rješenje kojim su Vladimiru Dominkoviću, Anti Bilješka, Fuadu Zahiroviću, Iliji Živkoviću i Kenanu Bajraktareviću, osumnjičenima za organizovani kriminal u vez s primanjem dara i drugih oblika koristi, određene mjere zabrane.

Radi se o mjerama koje podrazujevaju zabranu poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, na način da se osumnjičenima zabranjuje obavljanje svih funkcija i dužnosti u Nogometnom/fudbalskom savezu BiH, entitetskim i kantonalnim nogometnim/fudbalskim savezima, kao i svim takmičenjima koja navedeni savezi organizuju na nivou cijele BiH.

Nadalje, zabranjeno im je sastajanja sa određenim osobama, na način da se osumnjičenima zabranjuje međusobno kontaktiranje i sastajanje, kao i kontaktiranje i sastajanje sa svim saosumnjičenima i svjedocima u ovom krivičnom predmetu, kao i svim dužnosnicima i uposlenicima Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, entitetskih i kantonalnih nogometnih/fudbalskih saveza.

Vladimir Diminković

Vladimir Dominković, Anto Bilješko, Fuad Zahirović, Ilija Živković i Kenan Bajraktarević, osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 1. KZ FBiH i krivičnim djelom primanje mita iz člana 319. stav 1. KZ RS, saopćeno je iz Suda BiH.

Vladimir Dominković ima i hrvatsko državljanstvo. Danas je u Sudu BiH rekao da je inženjer i da radi u “HT Eronetu”, ali i da je slabog imovinskog stanja.

Fuad Zahirović je uposlenik MUP-a SBK-a.

Anto Bilješko bivši je predsjednik NS SBK, kojem se mnogo toga stavljalo na teret. U eri Elvedina Begića na čelu NSBiH samo jedan od ranije supendovanih likova koji je “uskrsnuo”.

Anto Bilješko

Također, ima i hrvatsko državljanstvo.

Ilija Živković rođen je u Orašju ima državljanstvo BiH i Hrvatske, po zanimanju je stolar i radi na pola radnog vremena u Nogometnom savezu Posavskog kantona.

Ilija Živković

Čovjek koji je imao suspenzije još 2015. godine.

Kenan Bajraktarević na ročištu je rekao da radi na granici u špediciji. Jučer je priznao krivicu i u potpunosti će sarađivati s Tužilaštvom. Još jedan tipični izdanak oraške škole suđenja, a on se pokazao i van granica BiH. Snimak s utakmice Goražde – Velež obišao je cijeli Balkan.