Crna hronika

Pronađena veća plantaža marihuane, uhapšeni otac i njegova dva sina (FOTO)

11/09/2018

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uz podršku Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su u šumi u mjestu Stričići kod Banje Luke pronašli zasad indijske konoplje i lišili slobode tri osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Akcija kodnog naziva “Hed” provedena je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a tri osobe N. P.(1963), M. P.(1988) i V. P.(1985) iz Banje Luke zatečene su u zasadu pri zalijevanju biljki. Kako se saznaje, radi se o ocu i njegova dva sina.

“Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršen je pretres na tri lokacije na području grada Banjaluke te vozila koje koriste osumnjičena lica. Tokom pretresa pronađeno je i izuzeto 137 stabljika biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, zelena biljna materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne mase oko 886 grama, više sjemenki indijske konoplje, plastične kanistere sa tečnošću za brzo sazrijevanje biljaka i drugu pogodnu opremu za uzgoj marihuane, mobilne telefone i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banja Luka.

N. P.(1963), M. P.(1988) i V. P.(1985) tokom dana će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” biti predati u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.