BiH

Nikola Špirić okrivio ambsadoricu Cormack zbog uvedenih sankcija

11/09/2018

Poslaniki SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je Srni da je potpuno jasno da je uvođenje sankcija njemu i članovima njegove porodice “frustracija odlazeće ambasadorke SAD u BiH Maureen Cormack koja je 28 dana pred izbore povukla posljednji potez očajnika da pomogne svojim marionetskim poslušnicima sa sarajevske sećije, Savezu za promjene”.

“Naravno da se nemam zbog čega osjećati krivim u bilo kom smislu, jer sam za 40 godina koliko se bavim politikom uvijek račune polagao svom narodu i uvijek bio na raspolaganju svim istražnim i pravosudnim institucijama u svojoj zemlji. Prije mogu reći da sam ponosan, jer je i ovim pokazano koliko smetam svima onima koji žele loše mojoj RS-u i mom srpskom narodu”, naglasio je Špirić.

“Žalim samo zbog toga što u mojoj Republici Srpskoj žive i čak pretenduju na vršenje vlasti ljudi koji ne prezaju ni od čega i koji su zbog njihovih sitnih interesa u sve ovo uključili i moju porodicu i moju djecu. Ipak, to mi samo dodatno učvršćuje uvjerenje da takvi ne smiju nikada pobijediti, ali me i ohrabruje da sa svojim SNSD-om još predanije krenem u ubjedljivu izbornu pobjedu”, poručio je Špirić.

Podsjetimo, SAD su uvele sankcije Nikoli Špiriću, potpredsjedniku SNDS-a, objavljeno je večeras na zvaničnoj stranici State Departmenta.

Kako se navodi u odluci, Nikoli Špiriću i članovima njegove porodice, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerci Jovani Špirić, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Kako je navedeno, Špiriću i njegovoj porodici su uvedene sankcije zbog enormne korupcije u koju su upleteni, kao i zbog teških povreda ljudskih prava.

“Špirić je upleten u korupciju u javnom sektoru, koristio je javnu funkciju za vlastitu korist, te vanzakonsko uplitanje u javne procese tokom svog mandata u Parlamentu BiH”, navedeno je, između ostalog, u obrazloženju State Departmenta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.