Crna hronika

trebinje

Pronađeno i oduzeto 200 kilograma droge, uhapšene tri osobe

23/11/2021

Slobode su lišene tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su otkrili i privremeno oduzeli oko 200 kilograma opojne droge “marihuana” i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva, u međunarodnoj operativnoj akciji pretresa više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja.

Slobode su lišene tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Navedene aktivnosti provode se u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

– Osobe lišene slobode bit će provedene u prostorije SIPA-e, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada. Nakon toga će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predati na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine – saopćila je SIPA.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.