Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u hercegovini

Pronađeno tijelo i Marka Vukića (20), voda ga odnijela čak 4,5 kilometra od mjesta nesreće

Foto: FUCZ

Na licu mjesta će biti obavljen uviđaj, a obdukcija se očekuje u narednim danima

Tokom današnje potrage koji su predvodili timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) pronađeno je tijelo Marka Vukića (20) iz Stoca koji je stradao u slijetanju automobila u rijeku Bregavu.

– Tijelo je pronađeno 4,5 kilometara nizvodno od mjesta gdje je pronađeno vozilo kod separacije, rekeao je rekao Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Na licu mjesta će biti obavljen uviđaj, a obdukcija se očekuje u narednim danima.

Osim timova FUCZ, u višednevnoj, opsežnoj, potrazi korita i obale rijeke Bregave su učestvovali i članovi ronilačkog kluba Mostar, pripadnika CZ Stolac, DVD Stolac i brojni volonteri.

Timovi FUCZ nastavljaju potragu za nestalim mladićem u Stocu. Na utvrđenim lokacijama djeluju i roniociNastavlja se pretraživanje lokacija uz obalu nizvodno od mjesta nesreće na kojima je rastinje i nakupljeni otpad.

Posted by Federalna Uprava Civilne Zaštite on Friday, February 16, 2024

Podsjetimo, tijelo Filipa Stankovića (20) izvučeno je u utorak iz vozila Jeep Compas, koje je pronađeno u Bregavi, na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac.

Timovi FUCZ nastavljaju potragu za nestalim mladićem u Stocu. Na utvrđenim lokacijama djeluju i roniociPotraga za za…

Posted by Federalna Uprava Civilne Zaštite on Friday, February 16, 2024

Nesretni Stanković i Vukić su u nedjelju navečer bili u jednom kafiću u Stocu, gdje im je S.P. dao ključeve od Jeepa da odu u Vidovo polje. Nažalost, pod još neutvrđenim okolnostima, oni su vozilom sletjeli u Bregavu i obojica stradali.