Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna statistika

Prošle godine u RS-u poginulo 15 motociklista

nesreca motociklist

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a najavili su da će od danas do 26. aprila 2019. godine na području tog bh. entiteta sprovodi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, s akcentom na kontrolu vozača motocikala, lakih motocikala i mopeda

U saobraćajnim nezgodama na putevima Republike Srpske (RS) prošle godine smrtno je stradalo 15 motociklista, 42 su zadobila lakše tjelesne povrede, a njih 78 je lakše povrijeđeno.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a najavili su da će od danas do 26. aprila 2019. godine na području tog bh. entiteta sprovodi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, s akcentom na kontrolu vozača motocikala, lakih motocikala i mopeda.

Apeluju na te vozače da poštuju zakonske odredbe kako o bezbjednosti, tako i o tehničkoj ispravnosti svojih vozila, kako bi ličnu bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo.

Podsjećaju vozače motocikala, lakih motocikala i mopeda, kao i osoba koje se prevoze njima, da moraju nositi na glavi zakopčanu zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje.