Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužna godišnjica

Prošle su tri godine od pogibije Edite i Selme, njihov ubica još čeka kaznu

Selma-i-Edita

Danas će se na istom mjestu u 13 sati okupiti porodica i prijatelji ovih djevojaka kako bi im odali počast i položili cvijeće

Na današnji dan prije tri godine, u Sarajevu su u saobraćajnoj nesreći poginule studentice Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe, kada ih je na glavnoj saobraćajnici u ulici Zmaja od Bosne autom udario Sanjin Sefić, krećući se brzinom više od 100 kilometara na sat.

Prošle godine na isti dan je ispred Filozofskog fakulteta, na kojem su Selma i Edita studirale psihologiju, otkriven spomenik u čast preminulih djevojaka.

Danas će se na istom mjestu u 13 sati okupiti porodica i prijatelji ovih djevojaka kako bi im odali počast i položili cvijeće.

Ubica Sanjin Sefić je uhapšen 12. oktobra 2016. godine u Srbiji, nakon što je pobjegao s mjesta događaja i krio se od policije. Prvenstveno je osuđen na 14 i po godina zatvora za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće, međutim, Vrhovni sud je poništio tu presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.