Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Danas kiša, do 20. oktobra ne morate ni gledati kakvo će biti vrijeme

vrijeme jesen vrelo bosne (4)

Jutarnje temperature između osam i 15, a najviše dnevne u rasponu od 19 do 25 stepeni

Danas nas u Bosni i Hercegovini očekuje blagi pad temperature i pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i jugoistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepeni, na jugu zemlje do 24.

Sutra će u Hercegovini pretežno sunačno vrijeme, dok će u Bosni biti više oblačnosti prije podne, a sunčano u drugoj polovini dana. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepeni, na jugu zemlje do 25.

Od petka pa do drugog vikenda (19. i 20. oktobra) prema trenutnim sinoptičkim kartama prognozira se sunčano i relativno toplo vrijeme.

Uz jutarnju maglu u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, tokom dana očekuje se stabilno i malo do umjereno oblačno vrijeme.

Jutarnje temperature između osam i 15, a najviše dnevne u rasponu od 19 do 25 stepeni.