Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Protestna šetnja u Sarajevu: Ko štiti ubicu Dženana Memića?!

Roditelji-Dzenan-Memic-43216

Porodica mučki ubijenog Dženana Memić pozvala je sve Sarajlije koji će se sutra ujutro u 9:30 sati priključiti protestnoj šetnji ispred SCC-a, da na krajnje dostojanstven način ukažu na probleme u pravosuđu Kantona Sarajevo.

“Sve dobre ljude koji podržavaju i traže od nadležnih institucija da konačno objelodane ko je i zašto ubio Dženana Memića molimo da na protestima ne nose nikakve transparente sa vulgarnim sadržajem, te izbjegavate incidente. Mi samo želimo istinu”, poručeno je.

Tim povodom su se oglasili i studenti Pravnog fakulteta u Sarajevu, na kojem je Dženan Memić studirao.

dzenan-memic1

“Svi Vi koji želite učestvovati pozvani ste da nam se pridružite u 9:30 sati na adresu Vrbanja 1 (ispred SCC-a), odakle će se mirnom šetnjom krenuti ka zgradi Tužilaštva KS-a. Molimo sve učesnike protesta da poštuju bol i gubitak porodice Memić, pridržavanjem pravila održavanja javnog reda i mira”.

Podsjećamo, istraga o smrti Dženana Memića, koji je preminuo nakon povrede glave koju je zadobio na još neutvrđen način, prvobitno se vodila kao saobraćajna nesreća po nepoznatom počiniocu.

Međutim, nakon smrti Memića pojavila se sumnja u okolnosti pod kojima je mladić povrijeđen te je utvrđeno da povreda koju je zadobio nije posljedica saobraćajne nesreće već da se radi o brutalnom napadu na njega.