Crna hronika

gornje ratkovo kod ribnika

Pružili mu krov nad glavom, on ponovo ubio (FOTO)

27/01/2020

Kada je porodica došla u kuću zatekli su Uroša kako mirno sjedi pored beživotnog tijela Bosančića, koje se nalazilo na kauču

Policija je uhapsila čobana Uroša Š. (38) zbog sumnje da je u porodičnoj kući žrtve u Gornjem Ratkovu kod Ribnika ubio Zdravka Bosančića (87).

Slučaj je policiji prijavljen oko 3.30 ujutro.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkriva da je, nekoliko trenutaka prije prijave policiji, osumnjičeni telefonom pozvao članove porodice ubijenog Zdravka Bosančića i obavijestio ih da je Zdravko navodno umro.

Kada je porodica došla u kuću zatekli su Uroša kako mirno sjedi pored beživotnog tijela Bosančića, koje se nalazilo na kauču.

Osumnjičeni je imao vidne povrede u predjelu glave, koje su, prema nezvaničnim informacijama, i glavni uzrok smrti.

Međutim, tačne okolnosti onoga šta se događalo u porodičnoj kući istražioci bi trebali utvrditi tokom saslušanja osumnjičenog, koji je, nakon hapšenja, sproveden na kriminalističku obradu.

– Kada smo došli u kuću od šoka nismo vjerovali šta se dogodilo. Zdravko je imao vidne povrede u predjelu glave, pa u prvim momentima nismo ni znali šta se tačno dogodilo – ispričala je za Srpskainfo snaja ubijenog, Milena Bosančić, koju smo danas zatekli pre kućom ispred koje se okupljala rodbina kako bi izjavili saučešće.

Foto: Srpskainfo

Dodaje kako je porodica primila Uroša Š, znajući da se radi o čovjeku koji je već jednom ubio, zbog čega je i odslužio zatvorsku kaznu.

– Pružili smo mu krov nad glavom i sve, a evo kako nam je vratio – kroz suze je ispričala Milena. Nakon što je u Gornjem Ratkovu kod Ribnika pronađeno tijelo Zdravka Bosančića (87) jedna osoba je uhapšena i u toku je kriminalistička obrada, potvrđeno je u banjalučkom tužilaštvu.

Oni su pojasnili da je beživotno tijelo u porodičnoj kući pronađeno oko 3.30 ujutro.

– Uviđaj na licu mjesta obavila je dežurni tužilac Žana Bojić, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Mrkonjić Grada, a uviđaju je prisustvovao i ljekar sudske medicine – pojasnili su u tužilaštvu.

Oni su dodali da je dežurni tužilac naredio da se preduzmu sve istražnje radnje na utvrđivanju svih okolnosti slučaja, a naložena je i obdukcija, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Srpskainfo saznaje da će obdukcija ubijenog Zdravka Bosančića biti obavljena sutra, nakon čega će biti poznat tačan uzrok smrti starca.

Selo pamti još jedno ubistvo

Ovo nije prvo ubistvo u selu Gornje Ratkovo na Manjači. Mještani su se juče prisjetili svirepog ubistva starice Borke Ožegović, koje je izvršeno u februaru 2001. u istom selu.

Ovo ubistvo jedno je od najmonstruoznijih koje se dogodilo na području banjalučke regije, jer su ubice, nakon što su popile kafu, žrtvu brutalno ubili i pobjegli. Do danas ovo ubistvo nije rasvjetljeno.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.