Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pucali na policajce prilikom pokušaja krađe automobila

policija1

Druga Policijska uprava (PU) obaviještena je jučer oko 00.30 sati da je u ulici Zmaja od Bosne do broja 41, Općina Novo Sarajevo, u toku teška krađa putničkog vozila “audi Q7”, registarskih oznaka 892-0-603, čiji je vlasnik nepoznata osoba.

Dolaskom na lice mjesta, policijski službenici su službenim vozilom marke “nissan” izvršili blokadu parking prostora u pomenutoj ulici, te su u neposrednoj blizini “audi-ja Q7”, zatekli putničko vozilo “BMW X5”, sive boje, nepoznatih registarskih oznaka, u kojem su se nalazile nepoznate osobe koje su pokušale da izvrše krađu “audi-ja Q7”.

Tom prilikom je jedna od nepoznatih osoba iz vozila “BMW” upotrijebila pištolj, nakon čega su policijski službenici radi zaštite vlastitog života upotrijebili službeno vatreno oružje u pravcu nepoznatih osoba, koje su nakon toga upravljajući “BMW-om” udarile u parkirano službeno vozilo “nisan”, a nakon toga se udaljile ulicom Zmaja od Bosne, i dalje u nepoznatom pravcu.

Tada, od djelovanja vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih policijskih službenika, dok su tri policijska službenika zadobili lake tjelesne povrede prilikom udara “BMW-a” u “nissan”.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog dogadaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.