Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pucnjava u Sarajevu, povrijeđena jedna osoba

pucnjava
FOTO Ilustracija

U srijedu u 22.00 sati obaviještane je I PU da je u ulici Avde Sumbula, općina Centar Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja, od nepoznate osobe.

Tom prilikom dejstvom iz vatrenog oružja povrijeđen je S.E. iz Sarajeva. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su mu konstatovane lakše povrede.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Na području KS-a 19 saobraćajnih nezgoda
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda, od toga 16 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba teže i dvije lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, sedam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, šest motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo, saopćeno je iz MUPKS-a.