Crna hronika

Nemile scene

“Pusti me, ne diraj me”: Djevojku u Sarajevu maltretirao policajac

20/03/2019

Ističe da se cijeli događaj desio u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima

Sarajka Dženana Mujić tvrdi da ju je maltretirao i udario pripadnik FUP-a. Kako je kazala za Dnevni avaz, nemili događaj se dogodio u ponedjeljak u centru Sarajeva.

“U ulici Mehmeda Spahe sam parkirala svoj automobil, kao i uvijek. Međutim, tada je došao jedan policajac koji mi je kazao da tu ne mogu parkirati. Upitala sam ga zašto, s obzirom da tu uvijek parkiram automobil, jer radim u blizini. Međutim, on je krenuo za mnom i počeo me vući za jaknu i psovati mi”, kaže šokirana građanka.

Ističe da se cijeli događaj desio u ranim jutarnjim satima.

“Dan ranije sam na isto mjesto parkirala i nije bilo nikakvih problema, ali juče je policajac stao ispred mene, uzeo me objema rukama za nadlakticu moje desne ruke i počeo vući psujući mi “Boga i Božiju majku”. Tom prilikom mi je poderao i jaknu. Krenula sam prema zgradi Federalnog MUP-a, koja se nalazi u neposrednoj blizini, da bih pozvala nekoga, međutim policajac mi je opet prišao i počeo me vući za ruku, čupati i u jednom momentu s obje ruke udario u predjelu nadlaktice. Takođe me koljenom udario u natkoljenicu”, ističe sagovornica.

Nakon šoka koji je doživjela nazvala je MUP i prijavila cijeli slučaj.

“Pripadnici MUP-a su došli na lice mjesta, uzeli izvještaj, zadržali se sa tim policajcem veoma kratko i meni kazali da će izvršiti unutrašnje provjere nad njim. Ja sam im samo odgovorila da ću protiv njega podnijeti tužbu. Izvadila sam ozljedni list, jer imam nekoliko modrica”, kazala Dženana Mujić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.