Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Busovača

Radnici benzinske pumpe zaslužni za hapšenje ubice Canera Taylana

hapsenje

Ubica je uhvaćen zahvaljujući prijavi radnika sa lokalne benzinske pumpe, kod kojih je u dva navrata kupovao cigarete i alkohol

Nakon što su ga istražitelji ispitali u Policijskoj stanici Busovača, državljanin Turske Caner (Fuat) Taylan, koji se sumnjiči za dvostruku likvidaciju u Zenici, izveden je iz policijske stanice te je upućen ka MUP-u ZDK gdje ga trebaju preuzeti zenički inspektori, javlja Avaz.

On je danas uhapšen na lokalitetu Raško polje oko 13.45 kod Busovače, i odveden je u prostorije Policijske stanice Busovača.

Za njim se tragalo od jučer zbog ubistva Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.

Specijalci su kako smo ranije objavili od jučer pratili njegove tragove, nakon čega je uslijedilo njegovo privođenje.

Foto: Dnevni Avaz

Jutros je na području Busovače pronađen i kombi kojim je pobjegao i on je prebačen u Zenicu radi vještačenja.

Kako piše Avaz, ubica je uhvaćen zahvaljujući prijavi radnika sa lokalne benzinske pumpe, kod kojih je u dva navrata kupovao cigarete i alkohol.

– Došao je pješice sinoć oko 20:25 sati iz pravca Busovače. Uzeo je nekoliko piva i otišao ponovo u pravcu Busovače. Radnom kolegi je bio sumnjiv, obzirom da se vidjelo da mu naš jezik nije maternji. Malo je, kako ja to kažem, zanosio. Nismo bili sigurni je li to on, obzirom da je imao kapu i nosio masku. Kolega je nazvao policiju i prijavio – rekao je radnik Alaudin.

Nedugo nakon toga, kaže, vratio se i kupio cigarete i tri upaljača.

Ponovo iz istog pravca došao je, pozdravio nas sa selam alejkum, kupio cigarete i tražio još neke ženske cigarete i tri upaljača. Nakon toga bilo mu je jasno da ga gledamo i da smo ga prepoznali, te se uputio u istom pravcu odakle je i došao – objasnio je radnik.