Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obustavljena potraga

Jedan se spasio: Radnici ispali iz korpe na kranu, radi se o državljanima Turske

potraga radnici bosna -bhrt

Radnicu kažu da su pronašli šljem jednog od unesrećenog u Begovom hanu, ali još uvijek nema vijesti da su pronađeni unesrećeni ili njihova tijela

Večeras je djelomično obustavljena potraga za dvojicom turskih radnika kompanije „Cengiz Innsat“, koji su nešto oko 14 sati iz korpe sa krana pali u rijeku Bosnu, u naselju rejonu sela Kahrimani općina Žepče – potvrdila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

-Potraga je prekinuta u smislu angažiranja čamaca i ronilaca, ali se i dalje nastavljaju aktivnosti na njihovom pronalasku, a koje se mogu poduzimati u ovim, otežanim okolnostima zbog mraka – istakla je Ahmić.

Radnicu kažu da su pronašli šljem jednog od unesrećenog u Begovom hanu, ali još uvijek nema vijesti da su pronađeni unesrećeni ili njihova tijela.

Foto: BHRT

S motornim čamcem rijekom Bosnom prošla je patrola Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a u potragu su angažirani i članovi Službe spašavanja Općine Žepče i policijske stanice Žepče.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko –dobojskog kantona angažiralo je sve snage u potrazi za dvojicom radnika koji su upali u rijeku Bosnu, potvrdila je ranije danas za Fokus Aldina Alić portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

U MUP-u ZDK-a za sada ne raspolažu detaljima o okolnostima pod kojim je došlo do nesreće u kojoj su dvojica radnika upala u rijeku.

– Potvrđeno je da je došlo do nezgode. Dva radnika su upala u rijeku Bosnu. Sve snage su na terenu, angažovana je specijalna policijska jedinica. Radi se na lociranju radnika i njihovom spašavanju u otežanim uslovima zbog vremenskih neprilika i povećanog vodostaja, ali nadamo se najboljem ishodu – kazala je Alić za Fokus.

Foto: BHRT

-Dobili smo dojavu kompanije A.E. Sigurnost da su dvojica radnika upali u rijeku, nakon čega su se svi ostali radnici dali se u potragu za njima. Voda ih je nosila prema Žepču – kazali su u MUP-u ZDK-a.

U potragu su uključeni i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a, Gorske službe spašavanja Žepče i policijske stanice Žepče.