dobojska policija

Radnik uočio grešku: Policija spriječila prevaru tešku više od 146 hiljada maraka

novac marke centralna banka
Foto: CBBiH

Policijskoj upravi Doboj, 25.04.2023. godine, prijavljeno je da je presretnuta email korespondencija između privrednog društva iz Doboja i jednog privrdnog društva iz Republike Slovenije

Policijski službenici Policijske uprave Doboj brzom reakcijom nakon prijave da je izvršena prevara prilikom transakcije novca na štetu jednog privrednog društva iz Doboja, zaustavili su istu i time spriječili da navedeno privredno društvo bude oštećeno za iznos od više od 146 hiljada maraka.

Policijskoj upravi Doboj, 25. aprila 2023. godine, prijavljeno je da je presretnuta e-mail korespondencija između privrednog društva iz Doboja i jednog privrdnog društva iz Republike Slovenije.

Izvršenim provjerama policijski službenici su utvrdili da se radi o prevari te da je prilikom komunikacije između navedenih izmijenjen broj žiro računa i broj svift koda, pri čemu je privrednom društvu u Doboju pričinjena materijalna šteta u iznosu od 146.733,13 KM.

Blagovremeno uočenom greškom od strane radnika i brzom reakcijom policijskih službenika spriječena je realizacija transakcije novca sa privatnog računa otvorenog kod jedne banke u Londonu, nakon čega je sav uplaćeni iznos vraćen na račun privrednog društva iz Doboja.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Kompjuterska prevara“ u pokušaju.