Zvornik

Ramza optužena da je sjekirom ubila majku, već je bila u zatvoru jer je ubila muža

aaa

Kako se ističe u optužnici, policijskim službenicima je sama prijavila da je svoju majku udarila sjekirom u glavu

Protiv Zvorničanke Ramze Karajčić (62), Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu koja je tereti da je u avgustu u Kozluku, kod Zvornika, u stanju smanjene uračunljivosti sjekirom sa pet udaraca u glavu ubila majku Namku Kokić (83), pišu Nezavisne.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koja je tereti za teško ubistvo, sve se desilo 25. avgusta ove godine zbog međusobnih nesuglasica.

Kako se navodi, u kući u kojoj je živjela s majkom oko 18 časova u stanju smanjene uračunljivosti, (ali ne bitno) staricu je prvo oborila na pod u hodniku, a potom napala sjekirom, koju je inače držala u sobi. Njome je majci zadala pet udaraca u predjelu čela i očiju i tako joj nanijela povrede čeone kosti, nosnih kostiju, te nagnječenje mozga. Te povrede, kako se navodi u optužnici, prouzrokovale su veliku fizičku bol i patnju oštećene koja je usljed svega preminula na licu mjesta zbog oštećenja za život bitnih moždanih centara.

“Potom je optužena sjekiru ostavila u svojoj sobi s tragovima krvi na sječivu sjekire, dok je tijelo ostalo u hodniku kuće u ležećem položaju na leđima, a zatim napustila kuću”, dodaje se u optužnici.

Nakon zločina, Ramza Karajčić se javila se u Policijsku stanicu Kozluk u 18.25 časova.

Kako se ističe u optužnici, policijskim službenicima je prijavila da je svoju majku udarila sjekirom u glavu.

“Obavljenom obdukcijom tijela preminule je utvrđeno da je njena smrt nasilna, nastupila neposredno usljed oštećenja za život bitnih moždanih centara, dok su nađene povrede na tijelu preminule nastale djelovanjem oštrice čvrstih mehaničkih predmeta, u konkretnom slučaju višestrukim (pet puta) djelovanjem snažno zamahnute sjekire od strane druge osobe”, stoji u optužnici.

Inače, Ramza je 11 godina prije ubistva majke ubila supruga Ramadana Kočića.

Zločin se desio 30. juna 2009. godine u kući njenog brata u Kozluku, kod Zvornika, kada je budakom do smrti izudarala muža s kojim je imala troje djece.

Obudkcija je utvrdila da je Ramadan 41 put bio udaren budakom po glavi i tijelu, a motiv zločima je ljubomora. Ona je za to bila osuđena na pet godina zatvora, zbog niza olakšavajućih okolnosti.