Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raspisana potjernica za Tomislavom Spahovićem zbog ubistva Amila Geca

Spahovic gacice

Kantonalni sud u Sarajevu izdao je naredbu za raspisivanje potjernice za Tomislavom Tomom Spahovićem, bosanskohercegovačkim MMA borcem, zbog sumnje da je u petak u 3.40 sati ubio Amila Geca (32).

Podsjetimo, Gec je ranjen u glavu u sarajevskom naselju Buča Potok, u ulici Nusreta Prohića do broja 20 i istog dana je u 22.45 sati umro na Klinici za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS). U petak u 13 sati uhapšena je Melisa Musić (28), Tomina prijateljica. Spahović se sumnjiči za krivično djelo ubistvo, dok je Musić osumnjičena za pomaganje učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

[yuzo_related]

Nakon jučerašnjoj sjednici u Kantonalnom sudu Sarajevo, donesena je odluka o određivanju pritvora Spahoviću i Musić.

– Osumnjičenom T. S., za kojim je inače raspisana potjernica, određena je mjera pritvora zbog opasnosti od bijega, dok je osumnjičenoj M. M. pritvor određen zbog bojazni da bi mogla utjecati na svjedoke – rekla je Indira Jahić, dežurna sutkinja Kantonalnog suda Sarajevo, javlja Dnevni avaz.

Melisin advokat Omar Mehmedbašić rekao je da njegova branjenica nema nikakve veze s ovim slučajem. – Moja klijentica je negirala bilo kakvo pomaganje izvršiocu krivičnog djela ubistvo. Ona je rekla da ne zna ništa o ovom događaju – kratko je kazao Mehmedbašić.

silvana-spahovic

Silvana Spahović (Foto: Avaz)

Silvana Spahović, Tomislavova majka, za Dnevni avaz je rekla da njen sin “nema veze sa cijelim slučajem”.

– Odgovorno tvrdim da moj sin nema nikakve veze s ovim te da uopće ne poznaje Geca. Melisu poznaje, to mu je prijateljica, ali nastradaloga ne poznaje. Moj sin nije u bijegu, nije bitno gdje je on, ali će se javiti, a ja zaista ne želim da se ovakve stvari pišu o njemu. On je sportista, dokazat će se da je nevin. On ima pare, šta će on kome iznuđivati? Ja sam mu dala pare jer sam prodala kuću u Njemačkoj i stan u Sarajevu. Samo neka priče kruže… – rekla je Silvana.