Crna hronika

MUP ZDK

Rasvijetljene obje pucnjave u Zenici, uhapšeni svi akteri

11/08/2020

Uspješno su rasvijetljena oba slučaja upotrebe vatrenog oružja koja su se dogodila tokom protekla dva dana na području Zenice

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uspješno su rasvijetlili oba slučaja upotrebe vatrenog oružja koja su se dogodila tokom protekla dva dana na području Zenice, u kojim je jedna osoba smrtno stradala, a dvije zadobile lakše tjelesne povrede.

Tokom protekle noći, locirane su i uhapšene četiri osobe koja se dovode u vezu s upotrebom vatrenog oružja, u kojoj su osobi H.J., rođenom 1982. godine, iz Zenice, nanesene tjelesne povrede, usljed kojih je iste večeri i preminula u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U ovoj akciji policije uhapšeni su H.H., rođen 1987. godine, P.A., rođen 1994. godine, Č.S., rođen 1994. godine i Č.M., rođen 1992. godine, svi iz Zenice.

Uhapšeno je sedam osoba koja se sumnjiče da su učestvovala u pucnjavi koja se dogodila jučer oko 23 sati u ulici Prve zeničke brigade, kada su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Uhapšeni su: A.A., rođen 1987. godine, B.H., rođen 1985. godine, O.M., rođen 1985. godine, G.A., rođen 1987. godine, V.M., rođen 1987. godine, S.E., rođen 1987. godine i H.A., rođen 1985. godine, svi iz Zenice, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.