Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uhapšeno osam osoba

Razbijena švercerska grupa koja je prokrijumčarila robu vrijednu pola miliona KM

koridor akcija

Osumnjičene osobe se terete da su, od augusta do decembra 2021. godine, organizirano sudjelovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, iz Srbije i Crne Gore u BiH, u vrijednosti najmanje pola miliona konvertibilnih maraka, a koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru

U nastavku operativne akcije „Koridor”, pretresom na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, predmeti koji potječu iz izvršenja kaznenog djela te određena količina streljiva.

Osumnjičene osobe se terete da su, od augusta do decembra 2021. godine, organizirano sudjelovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, iz Srbije i Crne Gore u BiH, u vrijednosti najmanje pola miliona konvertibilnih maraka, a koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, saopćenoje iz Granične policije BiH.

Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su nabavljenu robu krijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na tržnici „Arizona”.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprječavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta, kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe te je zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužiteljstvu na još jednoj uspješno realiziranoj operativnoj akciji.

Trenutno je osam osumnjičenih osoba privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će biti obavljena krim-obrada i ispitivanje osumnjičenih. Nakon završene krim-obrade i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH će donijeti odluku o daljnjem statusu osumnjičenih osoba.