Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razbojnici kod Glamoča pretukli dvojicu muškaraca i oteli im automobil

policija-sarajevo

Dvije maskirane osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem kod Glamoča izvršili razbojničku krađu te pretukli dvojicu muških osoba s područja Mrkonjić Grada.

Kako se doznaje iz MUP-a Livanjskog kantona, u četvrtak oko 6,30 sati službenici  Policijske postaje Glamoč zaprimili su dojavu da se na cestovnom smjeru Glamoč – Mliništa, iznad sela Odžak kod Glamoča nalaze dvije pretučene osobe iz Mrkonjić Grada.

Na mjesto događaja izašli su službenici navedene policijske postaje te zatekli 39-godišnjeg P. L. i 32-godišnjeg S. M. , obojica iz Mrkonjić Grade, s vidljivim tjelesnim ozljedama.

Liječnička pomoć im je pružena u prostorijama Doma zdravlja Glamoč nakon čega su prevezeni i hospitalizirani u Kantonalnu bolnicu Livno.

Operativnim radom policija je došla do saznanja da su se tokom noći na području Baraća koja pripadaju općini Mrkonjić Grad navedene osobe nalazile u parkiranom motornom vozilu marke “Opel ” tip Konbo registarskih oznaka M 47 E 231, kad su im oko jedan sat iza ponoći prišle dvije maskirane osobe te uz prijetnju automatskim oružjem od njih zatražilie novac.

Na tome nisu stali već su sjeli u njihovo vozilo te su uz prijetnju oružjem primorali P.L i S.M da ih voze u smjeru Glamoča da bi ih, nakon nekoliko kilometara vožnje na dijelu prometnice Glamoč – Mliništa, zaustavili a zatim i istjerali iz vozila.

Prema navodima policije, maskirane NN osobe su ih tu fizički napale nanijevši im pritom tjelesne ozljede, a zatim su ispalili tri hica iz vatrenog oružja nakon čega su se otuđenim vozilom udaljili u nepoznatom smjeru.

To isto vozilo je pronađeno nekoliko kilometara dalje uz magistralnu cestu, s vidljivim oštećenjima na zadnjem kotaču.

Policija radi na rasvjetljavanju ovoga događaja.