Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cazin

Razbojniku Porčiću određen protivor, pomagač kojeg je Hajrija ranila i dalje u teškom stanju

memici (1)
Supružnici Memić / Facebook

Policija traga za njihovim pomagačima

Amiru Porčiću, koji je uhapšen zbog pokušaja razbojništva nad supružnicima Sakibom i Hajrijom Memić, u mjestu Stijena kod Cazina, određen je pritvor, potvrđeno je iz Tužilaštva USK.

Porčić se branio šutnjom prilikom ispitivanja u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Njegov pomagač, Nead Majetić koji je prilikom pokušaja izvršenja krivičnog djela, ranjen, i dalje je u veoma teškom stanju i nalazi se u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Porčić i Majetić se terete da su u noći sa nedjelje na ponedjeljak upali u kuću Memića, gdje su Sakiba onesvijestili a potom i svezali. Njegova supruga Hajrija Memić se suprostavila razbojnicima, te je iz pištolja pucala i ranila Majetića.

– Prvo su mene napali. Pištoljima su me tukli, razbili mi glavu. Ima tih kriminalaca, zna to policija. Tukli su me jedno 10 minuta. Ja sam malo fizički jači čovjek, ali su me našli na spavanju, imam 60 godina – ispričao je Sakib Memić za Avaz.

Kaže da je supruga otišla na gornji sprat jer ne podnosi klimu.

– Branio sam se koliko sam mogao, ali onda su izvadili palice, pištolje, razbili mi glavu. Onda su me onesvijestili i ja sam pao pod jedan stol. Oni su mislili da su mene ubili, i onda su jedan ili dvojica otišli gore na sprat kod supruge. Njoj su stavili pištolj na glavu. Izbili su vrata, svu su mi kuću uništili. Rekli su joj “ne mrdaj, ubit ćemo te” – prepričao je agoniju koju su preživjeli on i supruga Hajrija.

Onda je, kaže Sakib, došlo do nevjerovatnog obrata.

– Žena je uspjela izvući pištolj, dok su joj prijetili da će je ubiti, i pucala je. Ranila je jednog razbojnika. Kako je ona to uspjela ja ne znam. Onda je nastao haos po kući – ispričao je.

Policija traga za njihovim pomagačima.